Wie is de grootste heks?

In Charmed kruipen ze in de huid van de witches Piper, Prue en Phoebe, maar hoe hekserig zijn Holly Marie Combs, Shannen Doherty en Alyssa Milano in real? We keken in ons BO! Book of Shadows en vroegen of de echte heks nu wil opstaan.

 

Alyssa

Holly

Shannen

Vindt zichzelf

Een harde werkster, eigenzinnig, impulsief, spiritueel, uitbundig, ongeduldig, romantisch. Relaxed, ambitieus, integer, vrolijk, zachtaardig, nuchter. Rustiger en wijzer dan vroeger, ambitieus, workaholic, huiselijk introvert.

Is volgens haar collega's

Een ontzettend goede vriendin (Shannen), een maf stapmaatje (HoIly). Een soulmate, soms te zacht (Shannen), een meid met een hart van goud (Alyssa). Gedreven, serieus in haar werk, een moordwijf (Alyssa), een toffe vriendin (Holly).

Mannen

Weinig. Alyssa is na de verbroken verloving met Party of Five-acteur Scott Wolf jaren vrijgezel geweest omdat ze de juiste man maar niet kon vinden. Toen ze Cinjun Tate, zanger van de vrijwel onbekende rockband Rémy Zero, ontmoette sprong de vonk direct over. Halsoverkop trouwden ze, maar na elf maanden had Alyssa het wel gezien. Na een ruzie liep ze weg. Toen Cinjun haar smeekte om het goed te maken, kwam ze terug… met de scheidingspapieren. Niet veel over bekend, omdat Holly haar privé-leven erg privé houdt. Wel weten we dat ze in 1993 trouwde met de acteur Bryan Smith, maar in 1997 gingen ze uit elkaar. Als goede vrienden. Volgens geruchten date Holly momenteel met iemand van de Charmed-crew. Net als Alyssa en Shannen trouwens... Daar heeft Shannen al een hele lange tijd haar buik van vol. Sinds een jaar woont ze met haar honden en paarden in een boerderijtje ver verwijderd van de Hollywood Hills. Shannen's laatste relatie was met regisseur Rob Weis, met wie ze in 1996 brak. Maar ze is nog steeds niet toe aan een nieuwe relatie. Voor Rob was Shannen getrouwd met wannabe-acteur Ashley Hamilton, maar die hield meer van coke dan van Shannen. Vijf maanden na hun ja-woord scheidden ze alweer.

Tattoos

Alyssa is niet kinderachtig: ze heeft er vijf. Op beide enkels, op haar rug, op haar heup en op haar kont. 'Voorlopig ben ik tevreden, maar als ik er zin in heb, laat ik er zo nog een paar zetten. Geen probleem.' Niet zoveel als Alyssa, maar toch nog drie: een om beide polsen en een op haar rug. Nada. Of ze moeten op een plekje zitten waar wij met het blote oog niet bij kunnen...

Sex-scènes

Daar deed Alyssa niet moeilijk over, In Poison Ivy 2 en Embrace Of The Vampire heeft ze flink wat topless-scènes en in de klassieker Deadly Sins bedrijft ze de liefde met een andere vrouw. Spiernaakt, wel te verstaan. Daarna verwent Alyssa zichzelf onder de douche. 'Ik wilde werken en had het geld nodig. Die rollen waren de enige die ik kreeg aangeboden, nou, dan ga ik ook niet zeuren' . Naakt voor de camera huppelen is niet echt Holly's grootste hobby en tot dusver heeft ze geen naaktscènes hoeven spelen. Maar mocht ze een belangrijke rol aangeboden krijgen (in een film van haar held David Lynch bijvoorbeeld) waarvoor ze (functioneel) uit de kleren moet, dan doet ze dat. Hoewel Shannen in heel wat ranzige B-filmpjes kwam opdraven, ging ze nooit zover als Alyssa. Wel liet ze flink wat vlees zien (check het cult-werkje Obsessed!), maar all the way ging ze nooit.

Rellen

Voor zover bekend gedraagt Alyssa zich altijd keurig en schopt ze nooit herrie. Yep, she's a real professional. Net als Alyssa is Holly een voorbeeldig actrice die nooit voor heibel zorgt Als er ergens een ruzie dreigt loopt Holly weg, want ze haat geweld. Wel heeft ze met Alyssa en Shannen een keer een fruitgevecht gehouden in haar kleedkamer. De bananen en mandarijnen vlogen levensgevaarlijk over en weer. Shannen heeft haar leven gebeterd. Ten tijde van Beverly Hills 90210 was ze een nare, arrogante bitch die zich als een vervelende diva gedroeg, maar dat hoofdstuk heeft ze afgesloten. Ze moest ook wel, want door haar hooghartige houding kreeg ze amper nog goede rollen aangeboden.

Drank & drugs

Alyssa drinkt wijn en whisky, drugs gebruikt ze niet. Zegt ze. Ze is wel vrij close met de boys van Blink 182 (ze heeft in hun rockumentary gespeeld), maar die gasten roken af en toe een jointje. Meer niet. Holly is een puur natuur-type: ze drinkt niet, ze rookt niet en van drugs moet ze al helemaal niets hebben. Vind je het gek van iemand die als grootste hobby werken in de tuin heeft? Hoewel ze natuurlijk best geestverruimende plantjes kan telen, je weet het niet… Ook haar 'vochtige periode' heeft Shannen afgesloten, op een enkel glaasje wijn in het weekend na. En drugs beweert ze nooit te hebben gebruikt, ondanks de vele lijntjes coke die haar ex-man Ashley elke ochtend voor het joggen snoof.

Wapens

Alyssa heeft twee machtige wapens en die poken op borsthoogte... Ze is zwaar tegen het bezit van wapens sterker, ze is er als de dood voor. Holly heeft twee levensgevaarlijke wapens: haar vuisten. Ze heeft karate-lessen gevolgd en als het echt niet anders kan, slaat ze erop los. Van pistolen, messen en al dat soort shit moet Holly niets hebben. Volgens de geruchten heeft Shannen een keer op een vervelend ex-vriendje geschoten. Hij zal er wel om gevraagd hebben, want Shannen is niet het type dat zomaar in het wilde weg schiet. Hoewel...

Hekserij

Alyssa is ervan overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, maar de streken die zij in Charmed uithaalt, nee, dat is allemaal fantasie. Hoewel ze heel vreemd stond te kijken toen er zomaar een spiegel in haar kleedkamer barstte... en dat was geen geintje van de crew. Holly is zo nuchter als een krop sla, dus in hekserij gelooft ze niet. Zelfs het gerucht dat er meer is tussen hemel en aarde is niet aan haar besteed. Met die onzin moet je niet bij Shannen aankomen. Shannen staat met beide benen stevig op de grond en van zweverig gedoe moet ze niets hebben.

Witch-score

Dat ze al na elf maanden haar man dumpte, is eigenlijk de enige heksenstreek die ze heeft uitgehaald. Dus Allyssa scoort een

6-

Pfff, Holly is nog braver dan de gemiddelde non en scoort een

4

Ze mag dan niet meer de vroegere, vervelende Shannen zijn, maar heksen-streken verjaren nu eenmaal nooit. Sorry Shannen, je scoort een

8

Bron: BreakOut! 16-2000.

Scan & Bewerking: Maestro