Gepokt en gemazeld in de showbizzwereld

Ellemieke op haar hoede:
"Ik leef van dag tot dag"

Hoewel ze nog maar 24 lentes telt, gaat ze gepokt en gemazeld door het (showbizz)leven: Ellemieke Vermolen, ster uit de stal van Joop van den Ende. Als sexy Goudkust-verpleegster Bo Donkers doet ze bij menig mannelijke tv-kijker het bloed sneller stromen. De soapserie gaat eerdaags echter ter ziele. Alle reden om aan de blonde vamp te vragen: wat nu?

Ellemieke casualEen beetje mysterieus staart Ellemieke Verrnolen voor zich uit. "Tja, wat nu ... ? " herhaalt ze de vraag met een uitdagende glimlach. Ze roert nog maar eens in haar kopje thee, om vervolgens toch maar met de waarheid op tafel te komen: "Het vervelende is dat ik daar nu echt niks over zeggen kan. Ik heb een contract bij Endemol en we zijn op 't moment aan 't zoeken naar een programma. Naar een formule zeg maar. Maar zo lang niks concreet is, kan ik daar niets over vertellen. Ik kan nu wel zeggen: het wordt zus of zo, maar als het dan uiteindelijk toch niet doorgaat, ga ik ook weer een beetje voor schut. Maar ideeën zijn er in ieder geval genoeg. Het is allemaal alleen nog in de oriënterende fase. "

Maar je kunt misschien wel aangeven in welke richting we moeten denken...

"Haha... Dat is écht niet zo gemakkelijk, hoor. Het moet in elk geval wel iets zijn waar ik me in thuis voel. Ik bedoel: er is vast een leuk autoprogramma te verzinnen. Alleen niet met mij - daar heb ik de ballen verstand van. Maarreh... wellicht dat het iets wordt met een jonger publiek. Een talkshow voor tieners bijvoorbeeld. Of misschien gaan we wel iets doen in de modellenwereld, daar ben ik ook wel redelijk in thuis natuurlijk. Maar dit zijn allemaal nog vage ideeën. Wie weet rolt er wel iets heel anders uit. We zien wel."

Ellemieke Vermolen
  Ellemieke hoed
Naam: Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen
Geboren: 13 oktober 1976 te Hellevoetsluis
Diploma's: Mavo en Schoevers
Hobby's: "Sporten, fitness en steps voornamelijk, en gezellig uitgaan met vrienden"
Film: "Meet Joe Black, The Green Mile vond ik héél goed, Return to Paradise, Vita é Bella en The Goonies natuurlijk - die heb ik minstens zeven keer gezien..... "
Muziek: "Eigenlijk kan ik alles wel opzetten, van disco tot knuffelrock. Zolang het maar geen gabberhouse is"
Man: "Mijn broer en m'n opa"
Vrouw: "M'n moeder en m'n oma"
Motto: "Pluk de dag!"

Jij haalt het einde van Goudkust niet, hè.

"Nee, maar nu vraag je weer iets waarover ik nog ik nog  niets mag verklappen ... "

Je gaat dus dood?

"Haha ... neenee, ik zeg niks. Ik weet wél dat ik aan mijn laatste opnamedag flinke blauwe plekken heb overgehouden."

Je hebt gestúnt?

"Het wordt redelijk spectaculair, dat staat vast.

Je bent straks een jaar lang Bo Donkers geweest. Heeft dat impact op je persoonlijke leven gehad?

"Nou ... Niet eens zozeer, althans niet in vervelende zin. Natuurlijk word je op straat herkend, maar meestal zijn dat toch leuke reacties.
Vooral kinderen roepen wel eens gekke dingen. Maar ja, als je daar niet tegen kunt, moet je niet in een soapserie gaan spelen. "

Hoe lang ben je eigenlijk model geweest?

"Al met al zeven jaar."

Wat waren je grootste successen?

"Ach, successen ... Ik ben in ieder geval een tijd het O'Neill-gezicht geweest en als je dan geregeld wat voor de Cosmopolitan doet, mag je geloof ik wel zeggen dat je het goed hebt gedaan. Ik had het op een gegeven moment alleen helemaal gehad. Vooral het reizen was ik helemaal zat. Geloof me: het modellenvak is best een leeg bestaan. "

Even iets geheel anders:
hoe is het met je liefdesleven?

"Haha... Goed! Ik heb sinds kort een nieuw  vriendje..."

Námen, námen, námen!

"Nee... Het is sowieso geen bekend iemand. We vinden elkaar gewoon heel leuk en willen het echt een kans geven. Maar het heeft geen zin om meteen in het openbaar van alles en nog wat te roepen. We doen het rustig aan - zolang het leuk is, is het leuk."

Je bent al eens gescheiden, toch (van Borsato's songwriter John Ewbank, red.)?

Ellemieke jurk"Ja, maar dat is oud nieuws hè. Om nou iedere keer dat verhaal te moeten vertellen ... We hebben beiden afgesproken dat niet meer te doen."

Wel een lieve man zeker,  gezien zijn poëtische teksten...

"Ja, dat is-ie zeker. We zien elkaar ook nog steeds. Maar wat niet werkt, werkt niet. Ik was jong, 21, en ben binnen een jaar getrouwd. Maar ja, je hebt dan nog echt een droombeeld, hè. De realiteit was heel anders, zeker als je allebei zo'n snel en hectisch leven leidt. "

Je zal nu niet meer zo snel het bootje instappen...?

"Nee. Ik weet nu dat ik pas zal trouwen als bekend is wie de vader van m'n kinderen zal zijn. Dat is dus verre toekomst. Mijn werk staat voorlopig op nummer één. Wat verder op m'n pad komt, zien we wel. Ik leef tegenwoordig echt van dag tot dag."

Zijn er verder nog leuke dingen m te vermelden?

"Ja, zet er maar in dat mijn broer een tijdje geleden een restaurant geopend heeft. In Rozendaal. Echt super. Ik heb ook al een paar avonden bij hem gewerkt, in de bediening. Da's wel lachen, dan zie je sommige mensen denken: hé, zij is toch Bo Donkers... ? Wat doet zij hier? Nou ja, gewoon lekker serveren dus."

 

pics: Ray Christian / De Kroon Studio

Visagiste: Jedidjah Kuyten

Kleding: DNA

 

Bron: Webber jan/feb 2001

 

Scan & bewerking: Maestro.