Soap, Drank & Strand

De strandtententest van Lieke en Jasmine

[Bibi&Eva]We hadden het kunnen weten. Neem Goudkust-babes Jasmine en Lieke nooit mee op een test van álle strandtenten van Bloemendaal. "Ik kan hier wel uren blijven zitten!"

J

asmine Sendar (Bibi) en Lieke van Lexmond (Eva) [Bibi&Eva]hadden geen betere dag kunnen uitkiezen voor onze strandtententest. Zon, warm, lekker briesje en een goed humeur. Met de voeten in het warme zand speuren Jasmine en Lieke de locaties af. De eerste keus valt op Woodstock. Op afstand lijkt het een primitief, gammel fort, maar als je door de poort loopt heb je het idee dat je in de flowerpower-tijd terecht bent gekomen. Op het enorme houten terras staan overal kriskras door elkaar stoffen en leren banken, oma stoelen en gekleurde houten stoeltjes. In het midden kun je een kampvuurtje aanleggen en uit de boxen schalt New Age muziek. "Wat een gezellige, relaxte tent zeg!" vindt Jasmine terwijl ze uitgebreid om zich heen zit te kijken naar de bonte mengeling van bezoekers. "Kijk, die kerels hebben allemaal een piercing door hun tepel!" Ook Lieke is enthousiast. "Er hangt hier een heel ongedwongen sfeertje. Dit geeft mij nu een echt vakantiegevoel. Ik kan hier wel uren blijven zitten." We zitten al halverwege de middag, dus tijd voor het eerste drankje. De twee meiden hebben nog geen trek in alcohol en bestellen een Ice Tea en een Bitter Lemon. Helaas, Ice Tea hebben ze niet, "Dat is een minpunt! Dat vind ik juist zo lekker met dit warme weer," moppert Lieke, "Geef mij dan maar een glaasje cola."

Zijn jullie geen alcoholdrinkers? Lieke: "Ik ben een echte gezelligheidsdrinker. Als ik uit eten ga, neem ik soms een wijntje en op feestjes een flesje Breezer, maar daar houdt het wel mee op. Aangeschoten worden is leuk, maar stomdronken niet, dat is ordinair." Natuurlijk is het haar ook wel eens overkomen dat ze dronken was. "Maar dat was omdat ik te weinig had gegeten of omdat het iets te gezellig was geworden op een feestje." Het meest irritant vindt Jasmine als een mán dronken is. "Daar knap ik meteen op af. Ze kunnen hun handen dan ineens niet van je af houden en spreken met een dubbele tong. Jakkie!"

[Bibi&Eva]De tijd verstrijkt en de dames maken allesbehalve aanstalten om te vertrekken. Inmiddels klinken swingende Braziliaanse tonen uit de boxen van Woodstock. "Hé, dit klinkt lekker!" roept Jasmine enthousiast. "Vooral die beat spreekt me aan. Maar waar ik het liefst naar luister is R&B." Voor Lieke maakt het niet zoveel uit: "Ik vind eigenlijk alles wel leuk, zelfs de Backstreet Boys."

Hoe staat het eigenlijk met hun single Tell me, Tell me? Jasmine: "Ik denk dat je dat nummer het best kan omschrijven als een soort Britney Spears, maar dan anders." Om een indruk te geven, zingen de dames een stukje. Na een aarzelende start, beginnen ze steeds harder te zingen. Kiinkt helemaal niet onaardig. Het gelegenheidsduo wil hun single niet vergelijken met die van Linda, Roos en Jessica van Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ten eerste zongen zij Nederlandstalige nummers en ten tweede stonden hun nummers los van de soap. Wij hebben fictie en realiteit door elkaar gegooid. In Goudkust werden we als zangtalent ontdekt en besloten het toen ook naar buiten te brengen," legt Jasmine uit. We hebben het nummer niet gezongen met het idee een kaskraker te maken, maar meer voor de lol. Maar natuurlijk hopen we wel een klein beetje dat het nummer aanslaat bij het publiek. Dat moeten we dus nog even afwachten, de single ligt net in de winkels."[Bibi&Eva]

Of ze nog even willen poseren, onderbreekt fotograaf Clemens het gesprek. "Laten we een foto nemen in het water!" roept Lieke enthousiast. "Lekker spartelen en spetteren in de zee!" Snel gooien ze hun slippers uit en staan tot hun enkels in het water. "Oh, heerlijk dit. Vooral lekker om met je voeten in het koude, natte zand te draaien. Lekker zeg! Moet ik ook nog even op mijn knieën in het water?" Dat haar rok nat wordt, vindt Lieke niet erg. "Dat is toch in een mum van tijd droog."

Eindelijk zijn ze Woodstock zat en stappen we het terras van strandpaviljoen Solaris op. Deze tent is makkelijk te omschrijven: wit, wit en nog eens wit: de stoelen, tafels, wanden en zelfs de vloer! [Bibi&Eva]"Misschien is deze plek perfect voor mensen die sneller bruin willen worden, aangezien wit het zonlicht weerkaatst, maar niet voor mij," lacht Lieke. Ook Jasmine zou nooit hier gaan zitten: "Het is veel te kaal en te ongezellig. Ach, misschien hebben ze wel lekkere cocktails." Helaas, het aanbod valt tegen en dus bestelt Jasmine een Breezer en Lieke een Corona met een schijfje citroen. Positief bij Solaris vinden de soapbabes de muziek. "Het lijkt wel een beetje op lounge muziek, een soort kruising tussen R&B en House met een lekkere zware beat er in. Of is het toch meer een soort New Age?" Genoeg getest, op naar de volgende tent, De Kust!

De Kust is wat duurder. Op het terras staan houten stoelen en tafeltjes met witte tafellakens. "Ik heb hier een tijdje terug gegeten met vrienden en dat was echt onwijs lekker. Ik geloof dat we bier tot ongeveer half 12 's avonds hebben gezeten," vertelt Lieke. "Mij zullen ze hier zeker vaker zien."

De zonnebrillen gaan af, het weer slaat om, wolken trekken samen en het begint te waaien. Besluiteloosheid slaat toe. Wat te doen? Nog vijf strandtenten liggen te wachten op een kritische beschouwing van Lieke en Jasmine, maar niemand heeft zin om die nog af te gaan. "We komen gewoon binnenkort nog een keer terug, maken we een deel 2" beloven ze. Lachend lopen ze op blote voeten de duinen in, een middag vakantiegevoel rijker.

Tekst: Krista Brouwer
Fotografie: Clemens Rikken

Bron: Veronicablad 28-2000.

Scan & bewerking: Maestro