Mooi meisje,

groot geheim

ViviŽnne van den Assum

(Nieuw in 'Goudkust')

Vorige week deed Sofie Bergman haar intrede in de soap 'Goudkust' (maandag t/ m vrijdag 19.00 uur, Fox). Wie gaat er schuil achter dit mooie maar verlegen meisje?

ViviënneNAAM: ViviŽnne van den Assum.

GEBOREN: Op 15 november 1933 in Oud-Beijerland, waar ze nog steeds woont.

ROL: Sofie Bergman is een mooi meisje dat een groot geheim met zich meedraagt. Wat dat is, zal de toekomst uitwijzen. Wat we wel weten, is dat ze de enige dochter is van Mirjam en David Bergman. Toen Sofie heel jong was, gingen haar ouders uit elkaar. Mirjam en Sofie verkasten naar Amerika, waar Mirjam kennis maakte met Steven MacNamara. Niet lang daarna trad ze met hem in het huwelijk. Sofie is neergestreken bij de familie Zuidgeest. Ze voelt zich erg aangetrokken tot Junior.

VERDER: Naast 'Goudkust' doet ze momenteel 4 vwo. ViviŽnne heeft drie jaar dans-, zang- en spellessen gevolgd bij het jeugdtoneel Hofplein in Rotterdam. Sinds 1999 speelt ze in de jeugdtheatergroep 'Glas in Lood' die stukken opvoerde als 'Nieuwe goden' en 'Twefth night or what you Will'. Dit jaar was ze al op televisie te zien in de zesdelige serie 'De straat' van teleac/not.

Door Joost Aertssen.

Bron: Televizier 38-2000.

Scan & Bewerking: Maestro.