“Soms ben ik een beetje bang dat ik mijn dosis mazzel opgebruikt heb”

Angela Schijf - MultiMeid

Angela Schijf is met heel veel dingen bezig. In februari komt de nieuwe Nederlandse film uit 'Ik ook van jou' waar ze n van de hoofdrollen speelt en als dat nog niet genoeg is, heeft zo ook nog n van de belangrijkere rollen in de musical '42nd Street'. Combineer dat met het feit dat ze er ook nog verdomd lekker, leuk en lief uitziet en weBBer heeft meer dan genoeg redenen om even onder het genot van een wijntje ons geheel op de hoogte te laten brengen van het fenomeen:
Angela Schijf...

Was 'Ik ook van jou' de eerste film waarin je hebt gespeeld?

Nee, ik heb ook een televisiefilrn gedaan, dat was vorig najaar en die heette 'Nacht in de stad' en ik heb een klein rolletje gehad in de film 'Down' van Dick Maas (de Engelstalige versie van 'de Lift', red.). Maar 'Ik ook van jou' is eigenlijk wel mijn eerste grote rol.

Viel het tegen? Ik bedoel, Reza, de personage die je speelt is nou niet n van de meest gemakkelijke personages die je kan spelen.

Helemaal niet, integendeel. Ik had nu voor het eerst het idee dat ik cht acteerde, dat ik in mijn personage moest kruipen. Dat had ik niet eerder meegemaakt, het lijkt me echt heel leuk om dat vaker te doen. Ik vraag me wel eens af hoelang het nog doorgaat, wat toneel en film betreft in ieder geval...

Ja maar je bent toch nog jong, je hebt alle tijd... er komen echt nog wel meer leuke dingen op je pad!

Dat hoop ik maar, maar je bent natuurlijk wel een beetje angstig dat het allemaal een keertje ophoudt. De film was fantastich om te doen en nu de musical, soms ben ik wel een beetje bang dat ik mijn dosis mazzel wel heb opgebruikt...

Wanneer hoorde je eigenlijk dat je de rol van Reza had?

Dat duurde echt heel lang! Een jaar voordat we gingen draaien had ik een gesprek met Ruud (Ruud van Hemert, de regisseur, red.), vertelde hij mij waar de film over ging en had ik meteen het gevoel dat ik die rol moest gaan doen. Het was eigenlijk alles wat ik wilde in een rol. Ik vertelde toen heel veel van mezelf aan Ruud omdat ik bepaalde parallellen zag tussen Reza en mijzelf. Later had ik daar eigenlijk heel veel spijt van, want ik wilde helemaal niet zoveel over mijzelf kwijt tegen hem. Het duurde toen maanden voordat ik weer wat van hem hoorde en had ik al besloten dat ik het niet zou doen. Er waren wat punten waar ik het niet mee eens was. Ik vond bijvoorbeeld dat er veel teveel sexscenes in de film zaten en ondanks dat ik nu echt van die man hou, heb ik in het begin soms echt een hekel aan Ruud gehad. Dus toen ik gebeld werd om alsnog auditie te doen sloeg ik het af. Nog geen dag later had ik meteen Ruud aan de telefoon en die heeft mij overtuigd om toch auditie te doen.
Daarna ging ik eigenlijk toch twijfelen en ondanks het feit dat mijn vriend en mijn andere vrienden zeiden dat ik het niet moest doen, bleef de rol toch in mijn hoofd spoken en na een gesprek met Ruud heb ik toch "ja" gezegd.
Daarna bleek trouwens ook dat ze op versie vijf van het script waren beland en daar zat al veel minder sex in en en was het verhaal wat meer in balans, tussen was dat probleem eigenlijk ook meteen opgelost. Toen we begonnen met filmen ben ik er eigenlijk helemaal in opgegaan. In die tijd is het bijvoorbeeld uit gegaan met mijn vriend, maar dat heb ik niet echt meegekregen...

Ging het uit vanwege de film...?

Nee hoor, dat was ehm... iets anders, maar ik heb het tijdens het filmen niet echt verwerkt...

Heb je nooit van die rare "Reza-trekken" meegenomen mee naar huis als een opname-dag was afgelopen?

Nou, de rol van Reza is natuurlijk een hele heftige rol en Ruud werkt onder andere door middel van Method acting. Ik was wel bang dat dat zou gebeuren, maar ik ben er trots op dat het niet is gebeurd. Aan het einde van de dag een wijntje drinken en Reza was helemaal weg.

Inmiddels gaat haar telefoon. Zij brabbelt wat, ik ben druk bezig om mijn MP3-recorder te pauzeren, zonder succes. Het was een lerares, zo bleek, want Angela geeft ook les aan de Ballet Academie. Zoals gezegd, een Multi-Meid.

Dus je geeft ook les (ja, duh!).

Ja, ik geef spel aan twaalf/dertien-jarigen. Gaat ze eerst naar een reguliere school en daarna komen ze naar de Ballet-Academie. Dus ze zijn serieus bezig met het vak en ik bereid ze dus voor, voordat ze naar een de vakopleiding gaan...

Nog even over 'Ik ook van jou', er is nogal wat sex te vinden in die film. Vond je dat moeilijk?

Ja best wel, maar het was al meteen duidelijk dat er vooral veel been en borst geschoten zou worden en niet de schaamstreek en zo loop je ook over het strand, dus dat viel eigenlijk wel mee (ondanks het feit dat ze nogal heftig met Anthony Kamerling stoeit en je een emmer water over mensen heen te gooien als ze z op het strand zouden liggen, maar dat terzijde, red.). Ik vond het wel eng, maar het went wel. Anthony vond het ook heel eng dus dat hielp me eigenlijk best wel. Later loop je gewoon naakt over set; want je denkt “Nu hebben ze toch al gezien”. Ik ben en ieder geval wel vrijer door geworden, ik loop nu ook gewoon in mijn bodystocking over de gang na een show van 42nd Street als ik weet dat er alleen maar mensen van de show zijn... Heb je trouwens Rezas borsten nog gezien aan het einde van de film?

Ineens komt de zin "ja als je borsten in beeld zijn kan ik niets anders doen dan ernaar kijken", maar ik hou me in. Op het einde van de film zijn Reza's borsten aanzienlijk in formaat gegroeid en prachtig staaltje van professionele grime...

Ik heb het gezien, van ze dat niet en heel raar gezicht?

Angela lacht en kijkt wat bedenkend. Raar, heel raar. Stond ik voor de spiegel en dacht ik “Huh? Dat ben ik niet!”

Nog even voor de homies van een weBBer. Als een jongen op je afstapt, wat vind je dan een afknapper?

Ehm... (peinzend gezicht), niets eigenlijk...

Ook niet als ze je een vuurtje vragen en wat te drinken aanbieden?

Nee, dan drink ik wat van hem en geef hem en vuurtje met de boodschap “dg!”

Wat voor types val je eigenlijk op?

Mannen met donker haar... en als iemand mij lang genoeg kan boeien, dn kan het interessant worden. Ik wil ook dat hij me steunt, maar vrij kan laten als ik dat nodig heb en ik wil een lieve jongen die soms zijn sterke mannenarm om me heen slaat... eigenlijk wil ik gewoon alles!

En minder dan dat verdient ze niet....

Pics: RBP Govert de Roos

Txt: Dennis Mons

 

Scan & Bewerking: Maestro