Georgina Verbaan

houdt niet van hockey

Maandag kunnen de ontelbare aanbidders van Georgina Verbaan (20) hun lol weer op. Eerst is ze te zien als Hedwig Harmsen in 'Goede tijden, slechte tijden' (20.00 uur, RTL 4) en daarna maakt ze haar rentree als Anne-Claire in de satirische VPRO-serie 'Hertenkamp'(20.24 uur, Ned. 3). We vragen aan de leukste soap-actrice van Nederland & omstreken om een reactie op dit dubbel-optreden.

Georgina  (klik voor vergroting)- Apart typetje, die Anne-Claire...

"Ja, het is een heel ander personage dan Hedwig. Het is een hockeytrutje met kniekousjes, geruite rokjes en roze diadeempjes, echt zo'n kapsoneswijfie. Maar ze is ook wel een beetje stout. In ieder geval is ze niet zo braaf als je op het eerste gezicht misschien zou denken."

- Jullie lijken vast niet op elkaar.

"Nee, inderdaad. Hedwig heeft veel meer van mij weg dan Anne-Claire. Ik ht hockey!"

- Was het een lastige rol om te spelen?

"Ja, maar dat was meer omdat ik er steeds op vrijdagmiddag, na de opnamen van 'GTST', een weekend voor naar Belgi moest. Dat was nogal pittig. Ik moest telkens weer omschakelen en in het begin had ik bovendien heel erg het gevoel dat ik me moest bewijzen. Ik was bang dat de andere acteurs zouden denken van: ach, daar heb je dat soapsterretje uit 'Goede tijden, slechte tijden'. Het viel uiteindelijk mee, maar ik vond het best wel even eng."

- Over 'GTST' gesproken: gaat Hedwig dit millennium nog iets beleven?

"Ze heeft het wel een beetje saai gehad, h? Maar er komt weer iets heftigs aan. Eh, wat kan ik erover zeggen... Het is wel spannend, maar niet leuk, eerder wat triest. Ze wordt er zeker niet vrolijker van, sterker nog: ze moet ervan huilen. Zielig h?"

Door: Leks van der Horst

Bron: Televizier 6-2000

Scan & bewerking: Maestro