De keuzes van

Victoria Koblenko

(Isabella in GTST)

"Ik heb een
onderhuidse drang
om op te willen vallen"


Soms valt het niet mee om haar rol van lsabella in Goede tijden, slechte tijden te combineren met haar studie politicologie in Leiden. Maar het een voor het ander laten, dat doet Victoria Koblenko (19) niet. Ze wil beide zo goed mogelijk doen en daarvoor zet ze zich voor de volle honderd procent in.

Hillary Clinton Of Michelle Pfeiffer?

"Hillary Clinton. Ze heeft een heel sterke uitstraling, die mij erg aanspreekt. Ik zou wel willen weten hoe ze het 'Monica Lewinsky'-schandaal heeft ervaren. En dan niet eens haar persoonlijke gevoelens, maar meer de formaliteiten waaraan ze gebonden was. Ik ben benieuwd hoe ze haar privé-gevoelens opzij heeft gezet omwille van het feit dat ze first lady is. Ze kon niet in het openbaar laten merken wat ze voelde, terwijl de hele wereld over het wel of niet vreemdgaan van haar man praatte. "

De comedy Babes of Goede tijden, slechte tijden?

"Dat is een moeilijke. Hoewel ik heel graag in een comedy zou willen spelen, kies ik uit praktische overwegingen toch voor GTST. Ik kan mijn studie goed combineren met mijn werk voor GTST en de vraag is of ik dat bij Bebes ook zou kunnen. Ik leer veel bij GTST, maar het is niet wat ik uiteindelijk wil. Ik vind de verhaallijnen van GTST soms te ver gezocht, maar wel leuk om te spelen. Naar mijn mening hoort een soap een afspiegeling te zijn van het dagelijks leven. Verkrachtingen en babyontvoeringen komen in werkelijkheid ook voor, maar niet binnen zo'n korte tijd als in GTST."

Dansen of naar het theater?

"Kan ik niet eerst naar het theater en dan gaan dansen? Nee? Dan kies ik voor het theater. Heerlijk hoor, een nacht lang dansen, maar ik haal persoonlijk meer uit het kijken naar een voorstelling. Ik heb geen toneelopleiding gedaan en als actrice moet ik nog veel leren. Zeker als je me vergelijkt met andere acteurs uit GTST. "

Middelpunt van belangstelling of op de achtergrond?

"Middelpunt van de belangsteffing. Ik trek dat niet bewust naar me toe, maar ik houd wel van aandacht. Ik kleed me graag opvallend, in de eerste plaats omdat ik daarvan houd. Maar er zit ook een onderhuidse drang in me van willen opvallen.

“Een eventuele politieke carrière
zou moeilijk worden als ik naakt
in Playboy ga staan”

Het is niet zo dat ik mijn haar heb rood geverfd met de achterliggende gedachte van: ik ga eens lekker opvallen, maar ik vind het wel leuk dat mensen ernaar kijken. Met acteren is dat net zo. Mijn drijfveren zijn nooit geweest de beroemdheid of het dagelijks op de televisie zijn. Het was eigenlijk een impulsieve beslissing. Op mijn zeventiende deed ik een commercial en de regisseur ervan vroeg - voor de grap - waarom ik nog niet in GTST speelde. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit naar gekeken, maar het leek me wel heel leuk om te doen. Via het castingbureau van Harry Klooster is het balletje gaan rollen."

Poseren in Playboy of een interview in Vrij Nederland?

"Ik vind de vergoeding voor naaktreportages in Nederland veel te laag. Een paar ton lijkt misschien veel, maar de helft gaat direct naar de belasting. Vergeleken met bijvoorbeeld de Amerikaanse Playboy, vind ik de Nederlandse versie ook minder stijl hebben. Ik houd meer van gekkere, artistiekere blootfoto's. Het is puur je lichaam laten zien aan de rest van Nederland en die behoefte heb ik niet. Ik heb niets tegen naaktfotografie, maar ik sluit een bepaalde richting uit als ik in de Playboy ga staan. Je krijgt ongetwijfeld veel aanbiedingen voor films en televisiewerk, maar een eventuele politieke carrière, die ik misschien wil, wordt er wel door bemoeilijkt. Ik kies dus voor het interview."

George Clooney of Leonardo DiCaprio?

"Zeker weten George Clooney. Leonardo vind ik niets: het is echt zo'n tieneridool. Hij is te jong en komt op mij te onvolwassen over. Het is niet echt een man. Geef mij maar de rijpere George Clooney. Ik ga niet voor zijn leeftijd, maar hij heeft een bepaalde uitstraling die Leonardo nog moet krijgen. ik kan niet exact uitleggen wat het is met George Clooney, hij straalt iets van standvastigheid uit. Raar woord, maar ik kan het niet anders uitleggen. Laten we het erop houden dat het een erotische man is. Ik denk dat elke vrouw zich wel kan vinden in die uitleg."

Dineren in Le Garage of een happy meal bij McDonald's?

"De laatste tijd probeer ik gezond te eten en daar hoort McDonald's niet bij. Ik kom er wel één keer per jaar en dan nog beperk ik mezelf tot de salades. Misschien een cola of een milkshake. maar zeker geen hamburgers. Daarom kies ik het diner. Niet dat ik elke week uit eten ga, ik heb daar gewoon geen tijd voor. Eten is zo passief en duurt zo lang. Als ie een beetje goed wilt tafelen, ben je als snel drieënhalf uur kwijt. Als je in goed gezelschap bent, is dat is wel leuk, maar ik kan me die tijd niet permitteren. Die gebruik ik liever om dan toch de hele nacht te gaan dansen."

Jennifer Aniston of Cindy Pielstroom?

"Ik hou van originaliteit. En dat heeft Cindy Pielstroom zeker. Ik zou kiezen voor een variatie op haar kapsel. Wat zij nu heeft, is mij te fel en te bont, maar ik zou iets soortgelijks zeker een keer willen doen. Het is jammer dat je op televisie met een continuïteitsprobleem zit: ik kan niet elke maand een ander kapsel hebben. Het moet altijd bij je karakter passen: ik kan dus niet opeens mijn haar knalgroen verven. In GTST heb ik toch de leiding van een hotel op me. Maar ik hoop dat ik snel weer toestemming krijg om mijn haar te veranderen. Ik hou wel van een beetje extreem. Ik heb ooit mijn haar, dat tot mijn kont kwam, afgeknipt tot een heel kort koppie. De enige die het echt leuk vond, was ikzelf; anderen waren een beetje overdonderd."

GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN,
MAANDAG T/M VRIJDAG, 20.00 UUR, RTL 4

door Fabio Davies / Foto’s: Ray Christian / De Kroon Studio / Visagie: Sandra Pollatu

Bron: Televizier 51-2000

Scan & bewerking: Maestro